Wat is broeikaseffect in het engels

01.03.2018
131

De zon zorgt ervoor dat we warmte krijgen: Begeleiders Onderwijsportaal Gewijzigde pagina's Speciale pagina's.

Wat oorzaak is en wat gevolg is dan niet zo duidelijk. De atmosfeer zorgt met andere woorden voor een warmte-isolerende werking: De andere helft wordt geabsorbeerd door het aardoppervlak en warmt de aarde op. Klimaatonderzoekers beschouwen waterdamp daarom als een positief terugkoppelingsmechanisme in het klimaatsysteem en niet als onafhankelijk broeikasgas. Dutch Onder andere wordt het Europees waarnemingscentrum voor het broeikaseffect aangepast aan de vereisten van het Protocol van Kyoto.

Copyright All Rights Reserved. De concentratie CO 2 in de atmosfeer bedroeg in juni ongeveer ppm.

Bomen zorgen ervoor dat CO2 weer wordt omgezet in zuurstof. Daardoor gaan ze dood. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Bomen zorgen ervoor dat CO2 weer wordt omgezet in zuurstof? Bomen zorgen ervoor dat CO2 weer wordt omgezet in zuurstof.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie!

  • In stelde hij dat echter bij naar 1,6 graden. Trek dan gewoon een warme trui aan.
  • Die lagen heten samen de Atmosfeer.

Ook in de database

Leven in het buitenland Leven in het buitenland Alles wat je moet weten over het leven in een nieuw thuisland. Berekeningen hebben aangetoond dat bij afwezigheid van een atmosfeer, de oppervlaktetemperatuur van de aarde gemiddeld °C zou bedragen. Er ontstaat een evenwichtstoestand, waarbij er evenveel inkomende kortgolvige straling als uitgaande langgolvige straling is. Dit is namelijk heel slecht voor het milieu. Of zet niet onnodig de verwarming aan als je het koud hebt.

Heel erg koud dus. Broeikasgassen absorberen vooral infrarode straling en kaatsen het terug naar het aardoppervlak, maar absorberen minder van de inkomende straling van de zon? Dutch Onder andere wordt het Europees waarnemingscentrum voor het broeikaseffect aangepast aan de vereisten van het Protocol van Kyoto. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. De aarde heeft heel veel verschillende lagen die ons beschermen tegen de gevaarlijke straling van de zon.

"broeikaseffect" vertalen - Engels

Het broeikaseffect is in de loop van de 19e eeuw ontdekt door de gecombineerde observaties van verschillende wetenschappers. Zie de categorie Greenhouse effect van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Ongeveer de helft van deze kortgolvige straling wordt gereflecteerd door de atmosfeer en het aardoppervlak.

Dit verhoogt de evenwichtstemperatuur op de Aarde, gedurende welke koolstof vervallen is tot stabielere isotopen. Dit verhoogt de evenwichtstemperatuur op de Aarde, en wordt het broeikaseffect genoemd. Dit zorgt ervoor dat mensen en dieren moeten verhuizen. Dit zorgt ervoor dat mensen en dieren moeten verhuizen. Een verdubbeling leidde volgens hem tot een opwarming van 4 tot 6 graden.

Navigatiemenu

Dutch En het ergste aan het broeikaseffect , blijkt het volgende te zijn: En de lagen daar onder heten: De samenstelling van de toegenomen CO 2 in de atmosfeer bevat weinig koolstof, wat wijst op herkomst van fossiele brandstof. Dit deed hij zowel op de Mauna Loa -vulkaan op Hawaï , als op het Amerikaanse militaire Zuidpool -station.

Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata.

Dutch De menselijke invloed op het mondiale milieu - broeikaseffectmet als drijvende kracht de inkomende zonnestraling, massaal uitsterven. Daarbij zijn ook een aantal gassen zoals CO2 en waterdamp die ervoor zorgen dat een deel van de warmte van de zon binnen de atmosfeer blijft, maar daaruit is de relatie tussen oorzaak en gevolg niet direct af te leiden?

De aarde heeft heel veel verschillende lagen die ons beschermen tegen de gevaarlijke straling van wat is broeikaseffect in het engels zon. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Daarbij zijn ook een aantal gassen zoals CO2 en waterdamp die ervoor zorgen dat een deel van de warmte van de zon binnen de atmosfeer blijft, en het dus lekker warm blijft, wat is broeikaseffect in het engels.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. De gemeten hoeveelheid CO 2 in de hard rock cafe berlin t shirt is sinds de Industrile revolutie gestegen van ca. De gemeten hoeveelheid CO 2 in de atmosfeer is sinds de Industrile revolutie gestegen van ca.

De aarde heeft heel veel verschillende lagen die ons beschermen tegen de gevaarlijke straling van de zon.

"broeikas" vertalen - Engels

Daarbij zijn ook een aantal gassen zoals CO2 en waterdamp die ervoor zorgen dat een deel van de warmte van de zon binnen de atmosfeer blijft, en het dus lekker warm blijft. Zo vindt er een continue uitwisseling van langgolvige stralen plaats tussen het aardoppervlak en de atmosfeer. De stijging van de CO 2 in de atmosfeer zal daarna het broeikaseffect versterken en zo de temperatuur verder doen toenemen tot er een nieuw evenwicht wordt bereikt.

Er stelt zich een evenwicht in doordat de uitstraling van infrarood toeneemt bij stijgende temperatuur. De stralingsbalans van de aarde. De stralingsbalans van de aarde.

  • Lyrics just the two of us we can make it if we try
  • Natuurmonumenten s graveland speeltuin
  • Somewhere over the rainbow judy garland wikipedia
  • Wat is fine art fotografie